Forum zrzeszające kolekcjonerów gier i nie tylko
Z moich wyliczeń na gram.pl: 70 + 35 = 105, plus oczywiście koszty wysyłki, czyli wychodzi jakieś 120 zł, ale IMO i tak niezła promocja, dla kogoś, kto w dwie z wyszczególnionych tam gier nie grał. Z drugiej strony, często widzę zafoliowanego Reacha, czy Fable 3 na Allegro za te 60 zł, już doliczając wysyłkę, zatem rewolucji z tą promocją nie ma, jeśli ktoś lata po aukcjach codziennie.
Nie będąc gołosłownym, przykady poniżej:
http://allegro.pl/halo-reach-nowa-folia … 88042.html
http://allegro.pl/fable-3-3xpl-nowa-fol … 40054.html
Ostatnio edytowany przez yaper (2011-09-03 16:44:45)
... w sumie tracę 5 zł, ale mam premierówki, co dla mnie DUŻO znaczy. Z drugiej strony wiem, że mało kto lubi dłubać po aukcjach tak jak ja, dlatego dałem ten przykład promocji, aby rozruszać temat.
Odnośnie największych perełek jakie ostatnio wyhaczyłem po promocyjnych cenach to:
Dungeon Siege 3 PC - nowa, zafoliowana za 45 zł
DiRT 3 PC - nowa, zafoliowana za 50 zł
NFS: Hot Pursuit X360 - nowa, zafoliowana za 50 zł - wziąłem sobie, żeby nabić acziki i pograć na wygodnym padzie, bo wersja na PC mi się umiarkowanie podobała przez klawiaturę
FIFA 11 X360 - nowa, zafoliowana za 50 zł - wziąłem z uwagi, że to wydanie angielskie, gdzie jest ENG komentarz, IMO o klasę lepszy od polskiego, który został robiony na opak - nie chodzi mi tutaj o głosy komentatorów, ale lepienie zdań, które wyszło fatalnie.
Kamilu, zaopatrzyłem się przy premierze w polską wersję FIFY 11 na X360 i nie ma komentarza angielskiego. W FIFIE 10 owszem jest, bo właśnie na takim cały czas grałem. Teraz jest jeszcze gorzej, bo polska edycja FIFY 12 będzie pozbawiona reklam firm bukmaherskich nie zarejestrowanych w Polsce, czyli znowu warto sprowadzać grę z zagranicy. Co innego, że nie chcę trzeci raz z rzędu płacić prawie za to samo - nie jestem napalony na ten nowy silnik kontaktów fizycznych - za rok pewnie wezmę, bo cena zejdzie znacząco.
yaper: ja zamierzam kupić fife 12 na PS3, gdyż 11 nie mam mam.
PS. a i jeszcze małe pytanko czy w Fife 11 sprowadzonej masz możliwość grania po polsku bo bez tych reklam słabo będzie.
Ostatnio edytowany przez kamiladam (2011-09-03 20:57:37)
Nie, nie ma, ale w takiej grze jak FIFA polski nie jest do niczego potrzebny. Zresztą grałem w FIFĘ 10 i FIFĘ 11 łącznie niemal 2 lata, więc menusy znam na pamięc, więc nawet po niemiecku bym się nie zagubił. Generalnie gram docelowo w gry spolonizowane jedynie w grach z istotną fabułą, czyli wszystkie RPG i większosć gier akcji, stzelanek.
EA Classics(w tym Bulletstorm!) za 26,90
http://www.gram.pl/sklep_grupa.asp?e=6g … sklep_gram
Zapisałem się do newsletterów chyba wszystkich najważniejszych sklepów i jak na razie oferta growa dla PC:
Carrefour od 14 września oferuje przecenę na Premium Games. Teraz tylko 56 zł.
Tesco promuje konsole. Od 15 września Xbox360 4GB z Halo 3 ODST i Forza 3 za 799 zł a PS3 z Call of Duty: Black Ops za 1099 zł.
Filmy
Tesco 16 września najnowsi Piraci z Karaibów w cenie 45 zł.
"Dowolne 2 w cenie 1" Filmy dla dzieci i dorosłych. Kupując, płacimy za droższy a w ofercie jest lekki misz-masz cenowy a wybieramy spośród 24 tytułów:
2szt za 29,99 zł-> Toy Story 3, Surogaci, Prince of Persia: Piaski Czas, Alicja w Krainie Czarów [Burtona]i Uczeń Czarnoksiężnika
2szt za 39,99 zł > Zaplątani, Bambi, Tron: Legacy
W Carrefour zaś filmy są za 45 zł. Różne tytuły a wg. gazetki to: Rango i Thor
Piraci najnowsi też zapewne, ale mają także swoją ofertę. Kupując Piratów 4, mamy możliwość kupić poprzednie części za 20 zł.
Oferta Carrefour od 14 a Tesco od 15 września!
Mam nadzieję, że wątek jest też dla innych promo, a nie tylko growych.
Auchan i wszystko jasne 14-18 września.
Gry maja promocję "kup jeden, bierz drugi produkt za 1 zł" Co jest podpięte:
Disney Edukacja - 20 zł
Best of Activision - 40 zł
Best of Racing - 40 zł
Symulatory (np. koparki) - 50 zł
Gry Xbox - 190 zł
Gry PS3 - 190 zł
Gry przecenione plus druga za połowę ceny:
Topseller 20 zł plus druga za 10 zł
Xbox Classics 70 zł plus druga za 35 zł
Gazetka ogólnopolska, ale nie obowiązuje:
Auchan Kraków
Auchan Płock
Auchan Szczecin
Auchan Komorniki
Auchan Zielona Góra
Auchan Wałbrzych
Auchan Gliwice
Auchan Racibórz
Auchan Legnica
Ostatnio edytowany przez Exclusive (2011-09-13 22:56:10)
Oferty dwie z Reala.
Pierwsza tylko dla Sklepu na Połczyńskiej w Warszawie (oferta do 27 września). Otóż gry są za 2 zł: Afrika Korps, Codename Panzers: Faza Pierwsza, UFO: Afterlight - Bitwa o Marsa i Locoland jako oferta na gazetkę. Gry spadły z pułapu cenowego 8 zł, więc może coś jeszcze ciekawego jest.
Real ogólnopolski i oferta do 20 września.
Dead Island za 70 zł
Warhammer: Space Marine za 99 zł
Gry na PS2 za 35 zł
Różne tytuły na PC za 13 zł (Transformers: The Game, X-Man 3, Spiderman premierówki jako oferta do gazetki)
Filmy na Blue-Ray za 80 zł
(najnowsze) Filmy na DVD za 40 zł
Piraci z Karaibów 4 za 40 zł
Starsze pozycje filmowe na DVD w cenach 5, 10, 13 zł albo w tej samej cenie płyta CD z muzyką. Filmy na DVD/VCD za 7 zł i analogicznie cenowo z płytą CD z muzą.
Zapewne nie wielu z was słyszało o OnLive to taki system, który odpala gry na swoich serwerach a obraz do nas wysyła przez sieć, my oczywiście gramy. Dziś ma swoją premiere w UK, u mnie niestety nie da się płynnie grać, ale dla Tesu to dobra info, bo 1 gra jest za 1 funt nawet Deus Ex nowy, a skoro on jest w UK i ma net szybszy niż może niby 6 mb (mega bitow) na serio ma 4, i do teraz nie kupił Deus Ex Bunt Ludzkości będzie go miał za piątaka o ile przeboleje że gry nie posiada fizycznie. Adres to onlive.co.uk